Click here:

Sunday, September 19, 2010

Resdung Oh Resdung Aku juga kau Pilih...Mak oii sakit nya...@sinusitis

                        Setiap malam sebelom nak tidor mesti kena makan Panadol 1gram disebabkan sakit pd     bahagian dahi aku ni(frontal sinus)...mak tolong!!!Salah makan lah tadi termakan belacan dalam laksa johor Mak Fakha kot memang sedap resdung pun sedap...Hingus dah meleleh jer ni...tidak tahan menanggung sakit lagi...dahi rasa berdenyut....muka dah gatal-gatal...tapi dalam sakit pun sempat lagi aku makan nugget & cheese cake...malam-malam buta makan biar tambah lagi berat badan bertambah lagi sakit kepala padan muka aku...aku dah lama tidak diserang resdung ini...tapi semenjak akhir-akhir main hentam jer makan tak pantang sakit lah balik resdung itu...dah tidak boleh tido....kena bangun 0530pg nak bersiap pergi kerja tapi sampai sekarang tak tido2...stress aku sakit kepala...tunggu Panadol meresap kan salur darah ...lega sikit aku tak sabar-sabar nak tido ni...Ngatuk esok... nak kerja..tertido jawab nya....Dah macam ular sawa dah aku ni lepas makan tido..tapi nak wat mcmn...sakit kepala wat aku tidak boleh tido...jadi aku terpaksa isi perut kenyang2...ngatuk & tido...ubat tido paling mudah ialah makan,,cuaca dalam bilik bukan main panas...kipas on pun panas...aku yang panas ke cuaca yang panas....nak kata tidak mandi dah mandi,,,mcm2 lah penyakit bila waktu malam....siang bukan main sihat segar bugar.....boleh ronda 1 KL lg....mcm2 lah....ape yang aku merepek ni sudah lah mata dah berat ni....tapiiii.....nak tgk TV dlu....DIVA universal....mcm2 lah...ragam nya.....Dekat bawah ni aku letak sekali picture mana Frontal sinus...kalu sape ada sakit kat bahagian ni...cepat2 lah check Doctor mungkin Sinusitis mcm aku.....pantang lah makan seafood & belacan....
Aku amik dr Google picture ni....



2 comments: